søndag, september 02, 2007

Ettersommar

September. Mykje har hendt sidan sist - heile sommaren. Det største for familien på Tunheim er nok bryllupet i Spania. 3. august i Sjømannskyrkja i Torrevieja. Silje og Knut.
Den neststørste markeringa var bonden sjølv sin runding av rundt tal, 19.august. Ein gild kveld med mykje program.
Elles er skulane i gang. Silje og Knut er i Bergen. Lars og Ingvil i Tromsø. Asle held dei gamle med selskap.
Men det er i fjoset me helst held oss i denne bloggen. Det meste her går i sin vante gang. Kyr går ut døra for siste gong - og nye kjem til. I går var me på Jærmessa, Varhaug, med to kyr og ei kvige. Alle fekk rosande omtale, og kvit sløyfe (1. premie). 392 Kine fekk topp poengsum med 5,0 for jur, og 10,0 for kropp og bein. Karakteristikken frå den danske dommaren var. "Det er simpelthen slik vi ønsker en jerseyko." Ikkje dårleg. Det er slikt ein opplever ein gong i livet. Men 391 Kari var og med til Varhaug. Og ho var ikkje blid. Gå med grima var ikkje noko for henne. Ho skal sleppa å vera med på fleire utstillingar. Elles må nemnast frå utstillinga at det var ei jersyku til Gry Merete Braadli som vart kåra til "Miss Jæren". Det er bra at jerseykyrne stikk seg fram av og til. Og for Gry Merete var dette ein ny opptur. Og det er så vel fortent.

Dette var eit lite pip frå bonden. Det gjenstår å sjå om eg får det publisert. Om det går bra, kan eg lova nye innslag med det første.

1 Comments:

At 03 september, 2007 13:03, Anonymous Anonym said...

Dette gjekk kjempebra,bonde!
Du kan trygt fortsetta.
Gratulera så møje med premiane.
Det va sikkert fortjent=)

 

Legg inn en kommentar

<< Home