onsdag, oktober 20, 2004

Respons

Endeleg har me opplevd å få respons. Me har fått dugande svar, som fortener premiering. Men meir om dette seinare.

Dagen starta litt spesielt. Kyrne hadde vore inne heile natta, og hadde lagt ned ein heil del avføring. Fyrste halvtimen av stedla vart difor brukt til å skrapa drit. Det vart fort bestemt at me måtte få i gang måkeanlegget på nordsida i løpet av dagen. Så det gjorde me. Med mykje drit på spener og organ, gjekk mjølkinga sin gang. 340 Hanna tykte visst ikkje skautet mitt var særleg fint, for då ho fekk skikkeleg sveiv på halen, slo ho plagget av ,og ned. Det vart ikkje sett på igjen då lukta av det ikkje lenger var særleg godt, og litt fukt og farge hadde trengt inn mellom trådane.

Dagen gjekk, me oppdaga at me igjen hadde fått feil innreiing av Reime. Det førte til bruk av ein del kraftuttrykk, som arrhh, aiiiii og fillen. Men me fekk sett opp halvparten. Resten må me få seinare, om eit par veker. Men alt er ikkje gale. Montøren frå DeLaval har vist seg frå ei betre side denne gongen, og eg vil nytta høvet til å be om forlatelse for dei krasse tonane i ein tidlegare post. Eg var ung og dum, beklager.

Så over til spørsmålsbolken. Me har fått eit svar på kvar av dei to spørsmåla. Det vert hevda at me mjølkar MANGE kyr om morgonen og at kua går drektig i 9 månadar. Desse er begge, med litt slingringsmon, riktige svar. Same person ser ut til å vera kjelda, men me har ingen namn. Me ser oss difor nødde til å takka Oddvind Myrkhesja frå Bykle i Setesdal, for at han er ein så snill og omtenksom kar. Full av pågangsmot er han òg. Han vil få tilsent 1 liter mjølk i ein norgespakke.

Dagens spørsmål: Kva er ein hase?

Send riktig/feil svar på sms til 91108775. Namn kan vera godt å ta med om rosande omtale vil mottas. Utan namn går takken som vanleg til ein oppdikta mannleg person. Andre del av premien, som er 1 liter mjølk, er bestemt at kan hentast her på garden. Det er nok enklare for alle partar.

Dagens ku: 260 Bjørg
Fordi: Ho byrjar å verta gamal, og treng litt oppbakking.